ÇİLEKLİ VE HAŞHAŞLI PASTA
Değişik ve hafif bir pasta yapmak isteyenler bu lezzete bayilacak. Hem çitir çitir hemde çileğin müthiş lezzetiyle birlesince yemeye doyamayacağiniz bir pasta !
Malzemeler :
Malzemeler :
4 yumurta
4 kahve fincani şeker
5 kahve fincani un
1 kahve fincani sıkılmış limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 kahve fincani siviyağ
1 kahve fincani süt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardaği haş haş
Kremasi için;
1 yumurta
3 yemek kaşiği un
1 yemek kaşiği tereyağ
1 vanilya
3 su bardaği süt
4 yemek kasigi seker
2 yemek kaşiği toz çilekli nesquik (isteğe bağli)
Üstü için
750 gr kadar çilek
1 paket tart jölesi
Süslemek için şam fistiği
Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çirpin. Daha sonra tüm sivi malzemeleri ekleyin. Unu ve kabartma tozunu içine eleyin.limon kabuğunu ekleyin. unu koyduktan sonra çok fazla çirpmayin ki sönmesin ! Yağlinmis unlanmis bir kek kalibina yada altina yağli kağit serilmis bir kelepçeye dökerek 160-170 derece önceden isitilmiş firinda pişirin. Kekiniz pişince soğumasi için bir kenara alin. O arada krema malzemelerinin tümünü bir tencerede devamli kariştirarak muhallebi gibi pişirin. Toz nesquiği sütün içinde eriterek kremaya ekleyebilirsiniz. Eğer evde yoksa koymasanizda olur. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin arasina kremanizin yarisini koyun. Ve çilekleri dilimleyerek arasina dizin. Üst katinada ayni islemi yapin. En üstüne kalan kremanizi sürün. çileklerle istediğiniz şekilde süsleyin. En son bir paket tart jölesini tarife göre hazirlayip bir firça yardimiyla çileklerin üstüne sürün. Çileklerin üstüne jöle sürmezseniz kisa sürede kararir ! Daha sonra pastanizin yan tarafini şan fistiği yada findik kiriklari ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not : ayni tarifi muzla da yapabilirsiniz !
4 kahve fincani şeker
5 kahve fincani un
1 kahve fincani sıkılmış limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 kahve fincani siviyağ
1 kahve fincani süt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardaği haş haş
Kremasi için;
1 yumurta
3 yemek kaşiği un
1 yemek kaşiği tereyağ
1 vanilya
3 su bardaği süt
4 yemek kasigi seker
2 yemek kaşiği toz çilekli nesquik (isteğe bağli)
Üstü için
750 gr kadar çilek
1 paket tart jölesi
Süslemek için şam fistiği
Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çirpin. Daha sonra tüm sivi malzemeleri ekleyin. Unu ve kabartma tozunu içine eleyin.limon kabuğunu ekleyin. unu koyduktan sonra çok fazla çirpmayin ki sönmesin ! Yağlinmis unlanmis bir kek kalibina yada altina yağli kağit serilmis bir kelepçeye dökerek 160-170 derece önceden isitilmiş firinda pişirin. Kekiniz pişince soğumasi için bir kenara alin. O arada krema malzemelerinin tümünü bir tencerede devamli kariştirarak muhallebi gibi pişirin. Toz nesquiği sütün içinde eriterek kremaya ekleyebilirsiniz. Eğer evde yoksa koymasanizda olur. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin arasina kremanizin yarisini koyun. Ve çilekleri dilimleyerek arasina dizin. Üst katinada ayni islemi yapin. En üstüne kalan kremanizi sürün. çileklerle istediğiniz şekilde süsleyin. En son bir paket tart jölesini tarife göre hazirlayip bir firça yardimiyla çileklerin üstüne sürün. Çileklerin üstüne jöle sürmezseniz kisa sürede kararir ! Daha sonra pastanizin yan tarafini şan fistiği yada findik kiriklari ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not : ayni tarifi muzla da yapabilirsiniz !
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder