13 Ocak 2015 Salı

KAOLAY VİŞNELİ PASTA



75 yaşinda annemin aklindan uydurup yaptiği pratik pastasi. Yeteneğimi demiyeyimde yemek aşkimi kimden aldiğim belli oluyor galiba :))) icini göresiniz diye keserek resimledim .umarim begenirsiniz 

2 paket vanilyali puding 
vişne suyu (1 paket pudingde yazan sivi miktarindan yarim bardak az olacak şekilde)
Süt (1 paket pudingde yazan sivi miktarindan yarim bardak az olacak şekilde )
1 paket kedidili
3 adet elma
Tarçin
1 avuç kadar iri kiyilmiş ceviz

Üstünü süslemek için;
Çilek yada vişne
Hisdistan cevizi

Ortaboy bir borcami sudan geçirin ve süzülmesi için ters çevirin. Elmalari bir kaseye rendeleyin icine ceviz parcalarini ve tarcini koyun .bir kaşik yardimiyla karistirin. Bir tencerede vanilyali pudingi tarifte belirtilen sut oranindan yarim bardak az olacak sekilde pisirin. Hafif kabarciklar çikmaya başlayinca islattiğiniz borcama dökün.
Ilinan pudingin üstüne rendelenmis elmalari koyun. Gerekirse biraz sıkın fazla suyu çiksin. daha sonra kedillerini bir kaseye koyulmus sut icinde hafifçe islatin ve elmali karisimin üstüne koyun. Diger paket pudingi ustune belirtilen sut oranindan yarim bardak eksik visne suyu ile pisirin. Onuda en üste dökün .soguyunca hindistancevizi visne yada çilek ile süsleyerek servis edin.

Not :isterseniz elmali harci koymadanda bu basit pastayi yapabilirsiniz. Visne suyu yerine istediginiz farkli meyve sulari ile de yaparak farkli ama basit pastalar da elde edebilirsiniz 

ÇİLEKLİ VE HAŞHAŞLI PASTA

ÇİLEKLİ VE HAŞHAŞLI PASTA 

Değişik ve hafif bir pasta yapmak isteyenler bu lezzete bayilacak. Hem çitir çitir hemde çileğin müthiş lezzetiyle birlesince yemeye doyamayacağiniz bir pasta !

Malzemeler :
4 yumurta
4 kahve fincani şeker
5 kahve fincani un
1 kahve fincani sıkılmış limon suyu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 kahve fincani siviyağ
1 kahve fincani süt
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardaği haş haş

Kremasi için;

1 yumurta
3 yemek kaşiği un
1 yemek kaşiği tereyağ
1 vanilya
3 su bardaği süt
4 yemek kasigi seker
2 yemek kaşiği toz çilekli nesquik (isteğe bağli)

Üstü için

750 gr kadar çilek
1 paket tart jölesi
Süslemek için şam fistiği

Yumurta ve şekeri kar gibi olana kadar çirpin. Daha sonra tüm sivi malzemeleri ekleyin. Unu ve kabartma tozunu içine eleyin.limon kabuğunu ekleyin. unu koyduktan sonra çok fazla çirpmayin ki sönmesin ! Yağlinmis unlanmis bir kek kalibina yada altina yağli kağit serilmis bir kelepçeye dökerek 160-170 derece önceden isitilmiş firinda pişirin. Kekiniz pişince soğumasi için bir kenara alin. O arada krema malzemelerinin tümünü bir tencerede devamli kariştirarak muhallebi gibi pişirin. Toz nesquiği sütün içinde eriterek kremaya ekleyebilirsiniz. Eğer evde yoksa koymasanizda olur. Soğuyan keki ortadan ikiye kesin arasina kremanizin yarisini koyun. Ve çilekleri dilimleyerek arasina dizin. Üst katinada ayni islemi yapin. En üstüne kalan kremanizi sürün. çileklerle istediğiniz şekilde süsleyin. En son bir paket tart jölesini tarife göre hazirlayip bir firça yardimiyla çileklerin üstüne sürün. Çileklerin üstüne jöle sürmezseniz kisa sürede kararir ! Daha sonra pastanizin yan tarafini şan fistiği yada findik kiriklari ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun

Not : ayni tarifi muzla da yapabilirsiniz !