13 Ocak 2015 Salı

KAOLAY VİŞNELİ PASTA



75 yaşinda annemin aklindan uydurup yaptiği pratik pastasi. Yeteneğimi demiyeyimde yemek aşkimi kimden aldiğim belli oluyor galiba :))) icini göresiniz diye keserek resimledim .umarim begenirsiniz 

2 paket vanilyali puding 
vişne suyu (1 paket pudingde yazan sivi miktarindan yarim bardak az olacak şekilde)
Süt (1 paket pudingde yazan sivi miktarindan yarim bardak az olacak şekilde )
1 paket kedidili
3 adet elma
Tarçin
1 avuç kadar iri kiyilmiş ceviz

Üstünü süslemek için;
Çilek yada vişne
Hisdistan cevizi

Ortaboy bir borcami sudan geçirin ve süzülmesi için ters çevirin. Elmalari bir kaseye rendeleyin icine ceviz parcalarini ve tarcini koyun .bir kaşik yardimiyla karistirin. Bir tencerede vanilyali pudingi tarifte belirtilen sut oranindan yarim bardak az olacak sekilde pisirin. Hafif kabarciklar çikmaya başlayinca islattiğiniz borcama dökün.
Ilinan pudingin üstüne rendelenmis elmalari koyun. Gerekirse biraz sıkın fazla suyu çiksin. daha sonra kedillerini bir kaseye koyulmus sut icinde hafifçe islatin ve elmali karisimin üstüne koyun. Diger paket pudingi ustune belirtilen sut oranindan yarim bardak eksik visne suyu ile pisirin. Onuda en üste dökün .soguyunca hindistancevizi visne yada çilek ile süsleyerek servis edin.

Not :isterseniz elmali harci koymadanda bu basit pastayi yapabilirsiniz. Visne suyu yerine istediginiz farkli meyve sulari ile de yaparak farkli ama basit pastalar da elde edebilirsiniz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder